perodua kancil electrical wiring diagram Kancil Central Lock Wiring Diagram, Wiring Library 10 Professional Perodua Kancil Electrical Wiring Diagram Solutions

10 Professional Perodua Kancil Electrical Wiring Diagram Solutions

Related photos in this diagram:

Other recommended diagram ideas:

10 Professional Perodua Kancil Electrical Wiring Diagram Solutions - Wassalam ikhsan. Ini antara tanda2 sistem ekon tuan mulai tersumbat. Apabila sistem ekon sudah lama tidak diservis, simtom seperti ini akan berlaku dan disebabkan debu serta kotoran akan menyebabkan sensor ekon tidak berfungsi dengan regular. Elok lah di bawa untuk servis sepenuhnya sebelum berlaku kerosakkan yang lebih teruk. Assalam tuan, apabila saya pasang aircond dia mengeluarkan bunyi nyaring didepan enjin. Solusi buat masa ni saya tanggalkan belt baru bunyi tu hilang. Tapi, sebelum bunyi nyaring tu air cord saya jadi blower angin panas sahaja.

Permasalahan sistem hawa dingin perodua kancil ini sangat memeningkan kepala. Pada permulaan, pemanduan sangat lancar di siang hari apabila sistem hawa dingin, atau aircond berfungsi dengan baik. Suasana sejuk dan nyaman di dalam kerete kancil sangat menyenangkan kerana ruang dalaman yang tidak terlalu besar. Ini mempercepatkan penyejukan berlaku dengan cepat hasil dari bukaan blower aircond kancil. Tanpa disedari, aircond kancil ini tiba-tiba menjadi kurang sejuk. Setelah semua kita telah periksa, maka boleh l. A. Dibawa kereta tersebut ke bengkel hawa dingin berdekatan bagi tujuan mengesan kebocoran pada paip gasoline aircond, sistem aircond yang tersumbat, dan juga bagi tujuan pengisian semula gasoline aircond.

Harith bin adam. Kipas radiator yang tidak berpusing akan menyebabkan suhu enjin meningkat secara mendadak jika berterusan tidak berpusing. Jika ekon dah di on, tapi kipas radiator/kipas kondenser ekon tidak berpusing, kemungkinan relay untuk kipas tersebut rosak. Cuba pass wiring dan tengok jika ekon sejuk atau sebaliknya. Bush pulley itu memang biasa mengalami kerosakan kerana ia terpaksa menampung beban tekanan yang kuat dari masa ke semasa. Bagaimanapun, jika ianya kerap berlaku, kemungkinan besar faktor penjajaran ‘belting’ tidak sempurna jika ia telah melalui beberapa proses modifikasi. Saluran gas tersumbat tidak melibatkan bush pulley untuk pecah secara terus.

Keupayaan aircond sesebuah kereta bergantung pada pelbagai faktor. Untuk artikel kancil ini, ianya mungkin disebabkan terdapat kebocoran gas dan sistem hawa dingin tidak dapat menyejukkan dalaman dengan cekap. Untuk tindakan seterusnya, saya perlu melakukan beberapa semakan atau checking bagi menentukan punca kerosakan. Wassalam azym. Bunyi ‘klik-klik’ ketika mengubah suhu tuh biasa nya berlaku kerosakan pada suis tersebut. Pernah sekali sy check, wayar semua elok, bila tukar suis tersebut, masalah hilang. Kadang2 suis ni ada kebocoran/karat mengakibatkan litar tak lengkap. Bole attempt tukar suis tu dahulu dengan kawan2 untuk kepastian.